На Донеччині ще в декількох громадах оголосили примусову евакуацію дітей

Джерело: голова Донецької ОДА Вадим Філашкін

В окремих населених пунктах Мар’їнської та Очеретинської громад Донецької області в середу, 24 січня, ухвалили рішення розпочати примусову евакуацію дітей.

Таке рішення прийняли на засіданні обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За інформацією голови Донецької ОДА Вадима Філашкіна,  зараз там досі знаходяться 72 дитини.

“На жаль, не всі дорослі усвідомлюють свою відповідальність за життя і здоров’я власних дітей – і багато хто досі залишається на територіях, поблизу яких точаться активні бойові дії”, – зазначив Філашкін.

Він додав, що ще з квітня минулого року триває примусова евакуація з частини прифронтових громад Волноваського, Покровського, Краматорського і Бахмутського районів. 

“Діти не мають зростати на війні. Ми повинні зробити все необхідне, щоб діти Донеччини жили у відносній безпеці подалі від фронту”, – наголосив голова Донецької ОДА.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.