Польща готує зміни щодо правил перебування переселенців з України: деталі

Джерело: Rzeczpospolita

Уряд Польщі зможе підтримувати вимушених переселенців з України лише до вересня 2024 року, продовживши дію закону з березня ще на шість місяців.

Як розповіли у виданні, після закінчення цього терміну правила зміняться.

Серед анонсованих змін – скасування статусу біженця після виїзду громадянина України з Польщі навіть на короткий термін (наприклад, на свята або у відпустку). Також переселенці отримуватимуть менші виплати на дітей.

Як пояснили в уряді, якщо переселенець має можливість їздити до України, це показує, що їм вже не потрібен тимчасовий захист.

За даними інформагентства, польський уряд проведе консультації з міністерствами, органами місцевого самоврядування та організаціями, які надають біженцям допомогу.

“Зміни дуже потрібні. Міжнародну фінансову допомогу від держави мають надавати лише хворим та інвалідам, переважно зі східної України”, – прокоментувала Анета Жоховська, директорка фундації Лени Гроховської, яка керує п’ятьма центрами для біженців у Польщі.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.