У 2023 році «Укрзалізниця» збудувала рекордну кількість вантажних вагонів – понад 500

Джерело: Мінінфраструктури та “Укрзалізниця”

У 2023 році “Укрзалізниця” на власних потужностях збудувала 528 вантажних вагонів – це рекорд за останні п’ять років.

За минулий рік “Укрзалізниця” наростила обсяги вітчизняного виробництва техніки та продукції залізничної галузі. Зокрема ще одним рекордом стало зростання виробництва залізобетонних конструкцій порівняно з 2022 роком на 10,5%. У 2023 році також зросло на 33% виробництво щебеню та на 6% – шпал.

На потужностях компанії було збудовано зерновоз, який оптимально пристосований для перевезень коліями 1520 (українська) та 1435 (європейська) міліметрів. Більшість його комплектуючих і матеріалів — українського виробництва.

Серед інших досягнень:

  • Виготовлення понад 400 фітингових платформ і 37 тисяч одиниць інших різноманітної продукції;
  • Серійне виготовлення думпкарів та хопер-дозаторів;
  • Освоєння 47 нових номенклатур.

У планах компанії на 2024 рік – наростити обсяги капітального ремонту локомотивів на 15% та електропоїздів – на 8%. Також – продовжити збільшення виробництва щебеню за рахунок замовлень від сторонніх замовників і освоювати нові продукти та технології.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.