Попередньо всі країни ЄС погодилися підтримати виділення €50 млрд Україні – Шмигаль

Джерело: Денис Шмигаль у Telegram

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що попередньо всі 27 країн-членів Європейського Союзу погодилися підтримати чотирирічну програму для України на 50 млрд євро Ukraine Facility.

“1 лютого ми очікуємо, що ЄС затвердить нову чотирирічну програму підтримки України на 50 млрд євро Ukraine Facility. Попередньо можемо сказати, що всі 27 членів ЄС погодилися підтримати цю програму”, — зазначив глава уряду.

А також додав, що цього року Україна очікує, що ЄС зможе надати фінансову допомогу приблизно на рівні 2023 року. Для покриття дефіциту українського бюджету, за його словами, важливо залучити від Євросоюзу близько 18 млрд євро.

Крім того, Денис Шмигаль зауважив, що Адміністрація президента США Джо Байдена має намір надати Україні цьогоріч 11,8 млрд доларів бюджетної підтримки.

“Очікуємо на позитивне рішення американського Конгресу з цього питання вже найближчим часом”, — сказав прем’єр-міністр.

А також підкреслив, що ще одне важливе рішення із Вашингтону — це схвалення Комітетом із закордонних справ Сенату США законопроєкту, який дасть можливість конфіскувати російські активи та передати їх на посилення стійкості та відбудову України.

Зокрема, Денис Шмигаль наголосив, що сторони роблять усе можливе, аби відповідний механізм запрацював вже цього року і в США, і в інших країнах.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.