Німецька компанія Quantum-Systems подарує Україні 100 безпілотників Trinity

Джерело: Germany Aid Ukraine

Німецький виробник дронів Quantum-Systems розпочав постачання Україні 100 безпілотників різних конфігурацій.

Зауважується, серед БпЛА зокрема розвідувальні дрони Trinity Pro з можливістю вертикальних зльоту та посадки.

Про передачу безпілотників оголосили у вересні 2023 року під час зустрічі генерального директора-засновника Quantum-Systems Флоріана Зайбеля та мера Києва Віталія Кличка.

Також наголошується, що компанія, яка особливо інтенсивно займається оборонною кампанією України, фактично дарує ці безпілотники. Quantum-Systems також постачає в Україну сотні БПЛА Vector від імені уряду Німеччини.

Відтепер, коли українські оператори завершили навчання на операторів Trinity та на тренерів, не залежатимуть від іноземного навчання, а перше постачання дронів відбудеться в січні.

Завдяки модульній системі Trinity підіймається у повітря за кілька хвилин і виконує автоматизоване тактичне картографування та візуалізацію місцевості. Лише за один політ один безпілотник може покрити територію площею 700 гектарів або лінійний коридор довжиною 90 кілометрів.

Незалежно від того, де і як українці потім розгорнуть безпілотники, ми можемо бути впевнені, що вони справно служитимуть як на полі бою, так і в містах та активно підтримуватимуть боротьбу з російськими окупантами, — зазначили у повідомленні.

Довідка. Характеристика Trinity Pro – максимальний час знаходження у повітрі Trinity Pro – 90 хвилин, дальність польоту 5-7,5 км, а максимальна злітна вага – 5,75 кг.

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки Leopard, ракети до системи ППО IRIS-T SLM та гаубиці Panzerhaubitze.

Володимир Зеленський презентував українцям план перемоги України над РФ. Українці та партнери відреагували критично. 

Президенту більше не вірять та публічно критикують навіть ті, хто ще рік тому наголошував на необхідності утриматися до нашої перемоги. Поглянемо на ключові пункти плану, які розчарували українців.

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко відвідав східний напрямок фронту, де передав Збройним Силам України чергову партію FPV-дронів і техніки. Політик наголосив на важливості забезпечення армії необхідними засобами для реалізації Плану перемоги.