Instagram вночі надсилатиме підліткам нагадування, що час йти спати

Джерело: Tech crunch

Платформа Instagram запроваджує нічні нагадування для підлітків, щоб обмежити їхній час перебування у соцмережі.

За даними видання, такі нагадування з’являтимуться після 22-ї години, якщо підліток більше 10 хвилин переглядатиме Reels або особисті повідомлення. Нагадування повідомлятиме користувачу, що вже пізно, і запропонує їм закрити застосунок і піти спати.

Підлітки почнуть бачити повідомлення з написом: “Час відпочити?”, а потім наступне: “Вже пізно. Подумай про те, щоб закрити Instagram на ніч”.

Примітно, що нічні нагадування з’являтимуться автоматично, їх неможливо буде вимкнути. Звісно, підлітки матимуть можливість просто проігнорувати підказку і продовжити користуватися додатком.

Зазначається, що TikTok запустив подібну функцію в березні минулого року, яка також нагадує користувачам, коли час вимкнути додаток і лягати спати.

Як пояснили в агентстві, нічні підказки доповнюють інші функції Instagram, спрямовані на скорочення часу, який підлітки проводять у соцмережі.

Наприклад, застосунок вже має функцію “Зробити перерву”, яка показує підліткам повноекранні нагадування про необхідність регулярних перерв в Instagram, а також функцію “Тихий режим”, яка дає змогу підліткам відключати сповіщення і сповіщати інших про те, що вони недоступні протягом певного часу.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.