Орбан вважає Трампа єдиним політиком, який може зупинити війну

Джерело: пресслужба Віктора Орбана з посиланням на його інтерв’ю для Le Point

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що колишній президент США Дональд Трамп – який зараз є одним з основних кандидатів на президентське крісло від Республіканської партії – єдиний лідер, якому до снаги зупинити війну.

На думку Орбана, Трамп був “найспішнішим” президентом США на міжнародній арені.

“Він не розпочав жодної війни. Угоди Авраама (про нормалізацію відносин між Ізраїлем і арабськими державами – ред.) були єдиним серйозним шансом принести мир, баланс і прийнятний спосіб життя в дуже складний близькосхідний регіон”, – наголосив Орбан.

Щобільше, глава угорського уряду впевнений: якби у лютому 2022 року саме Дональд Трамп очолював Білий дім, повномасштабної російсько-української війни вдалось би уникнути.

“Сьогодні я не бачу іншого лідера в Європі чи Америці, який був би достатньо сильним, щоб зупинити війну. У миру є ім’я – Дональд Трамп”, – сказав Орбан.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.