Український фільм «Порцелянова війна» здобув Гран-прі на кінофестивалі Sundance у США

Джерело: Держкіно

Український документальний фільм “Порцелянова війна”, який було знято в копродукції з США, став найкращим на 40-му незалежному кінофестивалі в Америці Sundance Film Festival.

Стрічка отримала Гран-прі від журі в категорії “Документальний фільм”. Оргкомітет прокоментував стрічку “Порцелянова війна” як найвище прагнення до добра з одночасним опором тоталітарній агресії.

“Порцелянова війна” втілює в собі пристрасть та боротьбу, які тільки художник може повернути у світ, коли той руйнується навколо нього”, – зазначається на офіційному сайті фільму.

Режисерами кінороботи стали американець Брендан Белломо та український художник і колишній солдат Сил спеціальних операцій України Слава Леонтьєв.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у суботу, 7 вересня, пообіцяла непохитну підтримку України.