Актор Девід Духовни озвучив фільм про український ресторан Veselka у Нью-Йорку

Джерело: Світовий конгрес українців (СКУ)

Американський актор Девід Духовни, найбільш відомий як виконавець ролі агента Фокса Малдера та Генка Муді, озвучив документальний фільм про український ресторан Veselka, розташований в американському місті Нью-Йорк.

Зазначається, що Духовни ріс за два квартали від Veselka, тому протягом десятиліть був свідком еволюції закладу. Американський актор має українське походження – його дідусь був родом з Бердичева Житомирської області, проте потім емігрував до США.

Постер

“Упродовж 70 років український ресторан Veselka в Нью-Йорку відомий своїми борщами та варениками, але він також став маяком надії для України”, – йдеться в описі фільму.

Прем’єра стрічки запланована на 23 лютого. Дату обрали не випадково. Зокрема початок прокату фільму відбудеться напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

ДОВІДКОВО. Ресторан Veselka був заснований українцями Володимиром та Ольгою Дармохвалами в 1954 році. Подружжя переселилося до США наприкінці 1940-х років.

З 2017 року Володимир Путін намагався вплинути на Дональда Трампа, тодішнього президента США, формуючи в нього негативне ставлення до України. The New York Times стверджує це на основі даних, отриманих від колишніх американських високопосадовців.

Адвокатура позбавила Тетяну Монтян права на заняття адвокатською діяльністю.

З початку 2024 року Міноборони кодифікувало і допустило до експлуатації у Силах оборони понад 900 зразків озброєння і військової техніки, зокрема понад 600 – українського виробництва.

Міністерство внутрішніх справ Естонії днями визнало недостатніми зміни, котрі внесла Естонська православна церква Московського патріархату до свого статуту для розриву зв’язків з Москвою.

5 жовтня Букви опублікували матеріал про історію херсонки Олени Молокової, в якому йдеться про її…