Атака на американську військову базу в Йорданії: США готують удари у відповідь

Джерело: NBC News

Сполучені Штати готуються завдати ударів у відповідь на атаку БпЛА по американській базі Tower 22 у Йорданії, внаслідок якої загинули троє американських військовослужбовців.

Видання, посилаючись на інформацію від офіційних осіб США зазначає, що відповідь Сполучених Штатів може тривати тижнями.

Щобільше, США завдаватимуть ударів не лише по об’єктах на території Ірану, а й в інших країнах. Кампанія США включатиме також кібероперації.

У виданні нагадали, що Тегеран вже пригрозив дати “рішучу відповідь” на будь-які удари США після того, як президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив, що помститься за атаку на американську базу в Йорданії.

ДОВІДКА: 28 січня відбулась атака БпЛА американську військову базу на північному сході Йорданії.

Унаслідок атаки загинуло 3 військових США, а щонайменше 30 осіб військовослужбовців були поранені.

Байден зазначив, що переконаний, що напад здійснили “радикальні воєнізовані угруповання, що підтримуються Іраном, що діють у Сирії та Іраку”.

Чилійські вчені розробили вакцину для стерилізації собак. Відтак тваринам тепер не знадобиться хірургічне втручання для цієї процедури. Особливість вакцини у тому, що вона – зворотня.

Поліція Молодови попередила про плани зірвати вибори президента країни – зокрема шляхом захоплення урядових будівель – злочинними угрупованнями під керівництвом Росії.

В Україні триває 955-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 659 тисяч осіб.

5 жовтня відзначають Всесвітній день вчителя, Всесвітній день стомованих хворих, Всесвітній день боротьби з менінгітом та Всесвітній день виготовлення листівок. Християни сьогодні вшановують мученицю Харитину.

Вночі 5 жовтня ворог випустив по Україні понад десяток ударних безпілотників та кілька ракет.