У Сумській області реєструють найбільшу активність ворожих ДРГ

Джерело: телемарафон

На території Сумської області прикордонники зафіксували збільшену активність ворожих диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ), сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

“Найбільше ми фіксуємо спроби заходу ворожих ДРГ в напрямку Сумщини. Активність також залишається і по напрямку Харківщини, але наші підрозділи та інші складові Сил оборони роблять усе можливе, щоб вчасно виявляти такі групи, завдають по них удари, щоб вибивати їх за межі нашої країни”, – сказав Демченко.

Нині на кордоні з РФ використовується значна кількість засобів для моніторингу кордону, включаючи безпілотні летальні апарати та протидиверсійні резерви.

Раніше стало відомо, що 27 січня російська диверсійно-розвідувальна група розстріляла брата та сестру у Сумській області. Будинок загиблих знаходиться у селі Андріївка, що розташоване у 5-кілометровій прикордонній зоні.

В Україні вдруге за день продовжили скасування графіків відключення електроенергії. За новою вказівкою “Укренерго” світло не вимикатимуть по всій території держави до 17:00.

В Україні продовжили скасування графіків відключень електропостачання ще на годину. Відтак стабілізаційні обмеження світла розпочнуться з 16:00, а не з 15:00.

Фото і дані українських дітей, які були викрадені та вивезені до Росії в перші місяці повномасштабного вторгнення РФ в Україну в 2022 році, загарбники розміщують на сайтах із усиновлення.

Атаки ЗС РФ продовжуються після відходу українських військових з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру (Донецька область). Спікер Оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин зазначив, що росіяни акцентують більше увагу ближче до Торецька. 

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль має намір привернути увагу до поглиблення військового співробітництва між Північною Кореєю та Росією. Для цього він виступить під час саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 10-11 липня.