На передовій перебуває практично чверть від усього штату МВС – Ігор Клименко

Джерело: Ігор Клименко у Telegram

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що МВС також потрібні зброя та боєприпаси, адже чверть його штату перебуває на фронті.

Про це він сказав під час зустрічі із надзвичайним і повноважним послом ФРН в Україні Мартіном Єґером.

“Система МВС – важлива складова в обороні України. Зараз на передовій перебуває практично чверть від усього штату. І нам також потрібні озброєння та боєприпаси”, – зазначив очільник МВС.

Зокрема, сторони обговорили безпекову ситуацію всередині України та участь підрозділів МВС у відбитті ворога.

Також глава МВС розповів про допомогу, яку Україна вже отримала від партнерів. За словами Ігоря Клименка, уся надана допомога чітко обліковується, а її використання ретельно контролюється.

“Німеччина передала понад 40 авто для Держприкордонслужби, 6 машин механізованого розмінування, для Експертної служби МВС – спецобладнання, реактиви та витратні матеріали для проведення ДНК-досліджень”, – зазначив Ігор Клименко.

Ще один аспект спільної роботи, як зазначив міністр, – оформлення паспортів для українців у Німеччині. За рік у німецьких представництвах ДП “Документ” видано майже 150 тисяч українських документів. Також там організовано відбір ДНК-зразків для ідентифікації безвісти зниклих громадян.

“Дякую пану Єґеру та німецькому уряду за розуміння потреб органів безпеки нашої держави та суттєвий внесок в оборону України”, – підсумував зустріч міністр внутрішніх справ України.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.