«Сьогодні була рекордна кількість користувачів у Дії за всю історію проєкту», – Федоров

Джерело: Михайло Федоров/Telegram

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що сьогодні, 3 лютого, під час голосування за пісню, яка представлятиме Україну на Євробаченні-2024, була рекордна кількість користувачів у “Дії” за всю історію проєкту.

Він зазначає, що замість 800 запитів за секунду, як було під час голосування минулого року, цього року було 15 000 запитів.

“Порівняно з минулим роком ми збільшили потужності в 5 разів (а запитів надійшло більше у 20 разів). І тому виникла величезна черга. Перепрошую за цю ситуацію. Ми зробимо детальний розбір, аналіз та впровадимо організаційні зміни, щоб бути готовими до схожих хвиль трафіку”, – зазначив Федоров.

Він додав, що ситуація вже стабілізується й через декілька годин запрацює додаток “Дія”.

“Ми разом пишемо історію найшвидшого та наймасштабнішого розвитку цифрової держави у світі. Пройдемо, пофіксимо, вийдемо на наступний рівень. Ситуація вже стабілізується, а за декілька годин усе запрацює на повну, та всі охочі зараз, уночі й завтра протягом дня зможуть проголосувати. Дякую”.

Нагадаємо, що результати голосування Національного відбору на Євробачення-2024 оголосять завтра, 4 лютого.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

В суботу, 7 вересня, тисячі людей вийшли на вулиці Франції, щоб протестувати проти призначення президентом країни Емманюелем Макроном правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром Франції.