Чилі охопили лісові пожежі: 46 загиблих та майже 200 зниклих безвісти

Джерело: DW

За словами президента Чилі Габріеля Боріча, внаслідок сильних лісових пожеж в країні загинули щонайменше 46 людей, і ще близько 200 вважаються зниклими безвісти.

Очільник держави попередив, що кількість жертв може зрости, оскільки пожежі тривають.

Згідно з даними місцевого управління лісового господарства, тільки за 3 лютого по всій країні було зареєстровано 143 пожежі, що охопили загалом близько 21 тисячі гектарів.

ЗМІ повідомляють про майже тисячу пошкоджених будівель. Особливо сильно постраждало курортне місто Вінья-дель-Мар за 120 км від столиці Чилі, Сантьяго.

За словами Макарени Ріпамонті, мера Вінья-дель-Мар, місто переживає “безпрецедентну катастрофу” – криза такого масштабу ніколи до цього не спостерігалася в регіоні, хоча серйозні лісові пожежі в Чилі часто трапляються в цю пору року.

Через два тижні у межах туру “Eras Tour” Тейлор Свіфт виступить у німецькому місті Гельзенкірхен. На честь концерту виконавиці місто вирішили тимчасово перейменувати у “Свіфткірхен”.

“Нарцис” — це ярлик, який набув популярності протягом останнього десятиліття і застосовується до тих, кого вважають зарозумілим, егоїстичним або самозакоханим. Однак з поширенням цього терміну з’явився інтерес до типу шкоди, яку нарциси можуть завдати оточенню.

Речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив, що інформація про інтерв’ю президента Володимира Зеленського американському журналісту Такеру Карлсону не відповідає дійсності. Раніше той брав інтерв’ю у президента РФ.

У німецькому МВС засудили гравця турецької збірної по футболу Меріха Деміраля у тому, що під час матчу Євро-2024 він показав “вовчий салют” – жест, який асоціюється з турецькою правоекстремістською групою “Сірі вовки”.

Останнім часом прикордонники фіксують все більше спроб нелегально перетнути кордон. Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко заявив, що чоловіки готові платити “перевізникам” від $3000 до $20 000.