Росіяни просунулися на Авдіївському напрямку – ISW

Джерело: Інститут вивчення війни

Російським армійцям вдалося просунутися ближче до Часового Яру за невстановлений період часу. Також окупанти нещодавно просунулися вздовж на схід від Авдіївки.

За даними аналітиків, 4 лютого тривали позиційні бої вздовж лінії Куп’янськ-Кременна, однак не призвели до підтверджених змін на полі бою. Ворог продовжув наступати на північному сході від Куп’янська в районі Синьківки та Іванівки та на південному сході від Куп’янська в Табаївці та її околицях.

Також позиційні бої тривали на північний захід від Кремінної в районі Макіївки, на захід від Кремінної в районі Тернів, Торського та Ямполівки, на південний захід від Кремінної в районі Діброви, на південь від Кремінної в районі Серебрянського лісництва та Білогорівки.

Як йдеться у звіті, нещодавно противник незначно просунувся на південний захід від Бахмута на тлі позиційних боїв під Бахмутом 4 лютого. Відео з геолокацією, опубліковане 3 лютого, свідчить, що російські сили просунулися на північ від Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута).

За словами представника української бригади, що діє на Бахмутському напрямку, росіяни просунулися на п’ять-сім кілометрів ближче до Часового Яру за невстановлений період часу.

До того ж російські підрозділи нещодавно просунулися на схід від Авдіївки на тлі позиційних боїв, що продовжуються, в цьому районі 4 лютого. Відео з геолокацією, опубліковане 3 лютого, показує, що російські війська нещодавно просунулися вздовж шосе Н-20 на схід від Авдіївки.

Водночас російські загарбники нещодавно незначно просунулися на північний захід від Мар’їнки на тлі позиційних боїв, що продовжуються, на захід і південний захід від Донецька 4 лютого.

Позиційні бої тривали на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки;
на південний захід від Донецька в районі Новомихайлівки.

Зазначається, що позиційні бої тривали у районі кордону Донецької та Запорізької областей; поблизу Роботиного та Вербового (на схід від Роботиного); на лівому березі Херсонської області, зокрема у Кринках, 4 лютого.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.