Сунак: Велика Британія зможе себе захистити у разі нападу РФ

Джерело: Ріші Сунак в інтерв’ю Sky News

Велика Британія зможе себе захистити у разі, якщо Росія почне вторгнення, запевнив прем’єр-міністр Ріші Сунак.

Одне з моїх першочергових завдань – реалізувати безпеку кожного. І, на жаль, ви знаєте, світ стає все менш безпечним. І ми бачимо це на прикладі російсько-української війни, — зазначив Сунак.

Глава британського уряду акцентував, що ще перебуваючи на посаді міністра фінансів, він збільшив фінансування Міноборони країни до найбільшого рівня з часів холодної війни.

Сунак пояснив, що його робота полягає в тому, щоб “вкласти правильні інвестиції”.

Та загалом, чи вважаю я, що ми добре захищені, що в нас добре вкладені кошти? Так. Ми є другим найбільшим постачальником оборонної продукції в НАТО. Як ви можете бачити з того, що ми зробили для України, ми відстоюватимемо те, у що ми віримо.

Коментарі прем’єр-міністра прозвучали після того, як депутатам повідомили, що здатність Великої Британії вести повномасштабну війну може бути затьмарена можливостями Збройних сил, дефіцитом запасів і кризою найму.

Зауважимо, раніше колишній генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон заявив, що прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак має взяти на себе “багаторічні зобов’язання” перед Україною у її боротьбі проти російської агресії.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.