Принц Гаррі прилетить до Великої Британії після того, як у Чарльза III діагностували рак

Джерело: The Times

Герцог Сассекський здійснить візит до Великої Британії після того, як у його батька – короля Чарльза III – виявили рак. Це буде перша зустріч Гаррі та Чарльза після похорону королеви Єлизавети II.

39-річний принц Гаррі підтвердив, що прилетить до Великої Британії для зустрічі зі своїм батьком. За даними джерела, Гаррі поспілкувався з Чарльзом щодо його діагнозу і найближчими днями відвідає його особисто.

Щодо дружини герцога, Меган Маркл, то вона з дітьми – Арчі та Лілібет – залишиться у США.

Гаррі не відвідував Велику Британію з вересня, коли він був присутній на церемонії нагородження дитячої благодійної організації Wellchild. Вважається, що під час цього візиту він не зустрічався ні з батьком, ні з братом – принцом Вільямом.

До цього він був у Великій Британії у червні у межах свого позову проти Mirror Group Newspapers, а також у травні, під час коронації свого батька. Однак тоді Гаррі поспішно повернувся до США незабаром після завершення служби у Вестмінстерському абатстві 6 травня.

Це означає, що майбутній візит стане першим, коли Гаррі та Чарльз належним чином поговорять один з одним особисто після похорону королеви Єлизавети II у 2022 році.

Вважається, що контакт між монархом і його молодшим сином був мінімальним після виходу книги Гаррі “Spare”, в якій були висунуті прокляті звинувачення проти королівської сім’ї.

Гаррі написав, що вони з Вільямом благали свого батька не одружуватися з Камілою, і назвав її “іншою жінкою”.

Попри це відомо, що Гаррі телефонував батьку у листопаді, аби привітати його з 75-річчям. Відомо, що діти Гаррі – Арчі та Лілібет – під час цієї розмови записали відео, на якому вони співають, вітаючи свого дідуся з днем народження. Вважалося, що цей дзвінок був першим, після кількох місяців мовчання.

ДОВІДКА: Букінгемський палац оголосив, що 5 лютого у короля Чарльза III діагностували рак, і він зупинить виконання своїх державних обов’язків, щоб пройти лікування.

Оголошення, зроблене Букінгемським палацом у понеділок увечері, відбулося через тиждень після того, як 75-річного монарха виписали з лондонської лікарні після процедури лікування збільшеної простати. У палаці не розкрили, яку форму раку він має, але сказали, що рак виявили під час цієї процедури.

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.