Boeing вимушений затримати постачання десятків літаків через черговий дефект

Джерело: The Independent

Американський авіавиробник Boeing виявив чергову проблему з фюзеляжами літаків 737 MAX, що може спричинити затримку постачань приблизно 50 літаків.

“Хоча ця потенційна проблема не становить безпосередньої загрози безпеці, і всі літаки 737 можуть продовжувати безпечно експлуатуватися, ми вважаємо, що в даний час нам доведеться виконати доопрацювання близько 50 непоставлених літаків”, – пояснив генеральний директор Boeing Commercial Airplanes Стен Діл.

За його словами, співробітник компанії виявив неправильно просвердлені отвори у фюзеляжах літаків.

Раніше стало відомо, що авіакомпанія Alaska Airlines тимчасово зупинить польоти на 65 літаках Boeing 737 MAX 9 після того, як в США лайнер з пасажирами був змушений здійснити екстрену посадку через розрив панелі салону.

Зокрема рейс під номером 1282, що прямував до Онтаріо в Каліфорнії, зазнав аварії невдовзі після вильоту і приземлився в Портленді, штат Орегон із 171 пасажиром і шістьма членами екіпажу на борту.

Згодом зниклу частину лайнера Alaska Airlines, яка від’єдналася, коли літак був у повітрі, знайшли у дворі вчителя на ім’я Боб.

Своєю чергою, United Airlines виявила ослаблені болти на кількох літаках Boeing 737 MAX 9 – моделі, яка напередодні під час польоту зазнала аварії.

Тим часом акції Boeing впали на 8%, тепер компанія відстає від конкурента — Airbus. Акції постачальника Boeing Spirit AeroSystems впали на 11%.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.