Зима буде складнішою, ніж попередня: прогноз українських енергетиків

Україна активно відновлює енергосистему після російських атак і нарощує додаткову генерацію. Проте, попри усі старання, зима буде складнішою навіть за попередню

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Він зазначив, що в Україні є плани відновлення генерації та будівництва нових потужностей, що дозволить успішно пройти цю зиму. Енергетики працюють під безперервними обстрілами, вирішуючи нові завдання з відновлення інфраструктури. Галущенко припустив, що обстріли триватимуть восени, але висловив надію на посилення енергетичної інфраструктури системами ППО, які надають партнери.

Міністр також наголосив на важливості децентралізації енергозабезпечення, що ускладнить атаки ворога. Розподілена енергосистема зможе забезпечувати електроживлення регіонів навіть у випадку розділення системи. Він підкреслив, що така генерація локально живитиме критичну інфраструктуру.

Попри всі зусилля, міністр попередив, що зима буде важчою за попередню, але держава робить все можливе для забезпечення автономного енергозабезпечення, щоб мінімізувати негативні наслідки.

Президент РФ Володимир Путін тривалий час відкладав поїздку до Анкари через свої вимоги. Тепер він хоче, щоб його літак супроводжували винищувачі під час поїздки до Туреччини.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 12 вересня. З початку доби на цей час зафіксовано 122 бойових зіткнення.

12 вересня президент Володимир Зеленський провів зустріч із прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом.

На нещодавній зустрічі Міністерство торгівлі Китаю попередило автовиробників країни про ризики інвестування в автомобілебудування в РФ. Китайські компанії прагнуть міжнародної експансії з метою компенсувати уповільнення зростання на внутрішньому ринку. 

В Україні близько 10 млн осіб мають ризик психічних розладів, згідно з оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, повідомив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ доктор Ганс Клюге.