9000 жінок подали позов до Disney: вони стверджують, що їм платили менше, аніж чоловікам

Джерело: Variety

9000 співробітниць Disney подали колективний позов до компанії стверджуючи, що їхня заробітня плата була меншою, аніж у чоловіків. 8 грудня суд затвердив позов жінок.

Позов працівниць Disney став найбільшим із сертифікованих у каліфорнійському Законі про рівну оплату праці, який забороняє платити меншу зарплатню за суттєво подібну роботу залежно від статі.

Адвокатка позивачок Лорі Андрус аплодувала рішенню суду. За її словами, стартова зарплата жінок у Disney на 2% нижча, ніж у чоловіків.

“Disney чотири роки чинить газлайтинг (психологічне насилля – ред.) щодо цих жінок. Вони люблять свою роботу. Вони люблять бренд. Але вони хочуть, щоб їх поважали і ставились так, як і має бути на робочому місці”, – сказала вона.

Натомість у компанії заявили, що розчаровані рішенням суду. Зокрема адвокатка Disney Феліція Девіс запевнила, що позивачки намагаються зрівняти зарплати серед тисяч робочих груп, однак те, що двоє співробітників працюють на одній посаді, ще не означає, що їхня робота однакова.

“Це різні сегменти, різні сфери бізнесу у різних місцях. Вони підпорядковуються різним менеджерам. Вони працюють у різних сферах і отримають різну зарплату”, – наголосила вона.

Девіс додала, що Disney доведеться вибудувати потужний захист у суді, щоб доказати, що нерівні зарплати були наслідком допустимих факторів, таких як освіта, досвід, підготовка.

Обидві сторони найняли експертів, би довести чи спростувати гендерну різницю в зарплаті.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.