«Відчепіться від Залужного»: Порошенко закликав владу позбавитись від поплічників Януковича

Джерело: Петро Порошенко/YouTube

П’ятий президент України та лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав владу позбавитись від колишніх поплічників Януковича і відчепитися від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

“Я хотів би підтримати ініціативу Зеленського – ініціативу про перезавантаження влади. І тут мова точно не про Лапутіну. Бо за два тижні – 10-та річниця розстрілу Небесної Сотні. І заради пам`яті перших жертв російської агресії слід очистити всі державні установи, в першу чергу Офіс президента, від недолюстрованих недобитків команди Януковича, ставлеників Портнова”, – сказав Порошенко.

Також п’ятий президент зазначив, що перестановки необхідні і в Кабміні–  аж до заміни його на технократичний уряд. Зокрема, Порошенко висловив сподівання щодо того, що це буде здійснено шляхом формування уряду національної єдності.

“А Зеленському зараз, у цих критичних умовах, варто запросити лідерів парламентських фракцій для того, щоб обговорити рішучі дії для укріплення обороноздатності держави. І ще одне. Почніть із себе, а від Залужного від…чепіться”, – резюмував Петро Порошенко.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.