Січень 2024 був найспекотнішим за всю історію спостережень, – вчені ЄС

Джерело: Reuters

Служба зі зміни клімату Copernicus (C3S) Європейського Союзу в четвер, 8 лютого, повідомила, що світ у 2024 році пережив найспекотніший січень за всю історію спостережень.

За даними C3S, минулий місяць перевищив попередній найтепліший січень (2020 року), починаючи з 1950 року.

Зазначимо, що січень цього року став найспекотнішим місяцем після того, як 2023 рік визнали найспекотнішим роком за всю історію спостережень.

“Це не тільки найтепліший січень за всю історію спостережень, але ми також щойно пережили 12-місячний період, який більш ніж на 1,5 C перевищив доіндустріальний базовий період. Швидке скорочення викидів парникових газів — єдиний спосіб зупинити підвищення глобальної температури”, — сказала заступниця директора C3S Саманта Берджесс.

Американські вчені заявили, що 2024 рік з ймовірністю один до трьох буде навіть спекотнішим, ніж минулий.

6 липня командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, у межах винятку, повідомив, що російські війська під час удару по аеродрому в Дніпропетровській області та атаки по Одещині, насправді знищили макети техніки.

Згідно з результатами опитування Bloomberg News/Morning Consult, чинний президент США Джо Байден відстає від свого конкурента Дональда Трампа лише на 2% у ключових штатах.

6 липня президент Володимир Зеленський анонсував розробку нової стратегії України на морі. Найближчим часом документ має затвердити РНБО.

Віктор Медведчук та Оксана Марченко є наближеними до керівництва російської федерації, перебувають в особистих дружніх зв’язках з главою РФ Володимиром Путіним.

У Центрі національного спротиву поінформували, що представники РПЦ на тимчасово окупованих територіях посилюють зусилля у межах кампанії з агітування українських дітей до армії РФ.