Кілька потужних вибухів знищили найбільший аквапарк на заході Швеції

Джерело: Reuters

За словами очевидців і рятувальних служб, 12 лютого у парку розваг Liseberg у місті Гетеборг на заході Швеції спалахнула потужна пожежа, яка охопила водні гірки та пов’язані з ними споруди.

Повідомлень про серйозні травми не надходило, але в понеділок увечері поліція заявила, що один чоловік зник безвісти.

Пожежа знищила найбільший аквапарк Швеції вартістю 1,2 мільярда доларів. Інцидент стався у місті Гетеборг. Займанню передувала серії потужних вибухів на водних атракціонах Oceana.

Наразі відомо, що постраждали 12 осіб та зниклого безвісти працівника.

Відвідувачів у парку не було, оскільки заклад перебуває на стадії будівництва. Відкриття планувалося на середину 2024 року.

Водночас гостей сусіднього готелю та офісних приміщень евакуювали.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.