Порошенко планує здійснити візити до Польщі, Німеччини та Ізраїлю

Джерело: пресслужба “Європейської Солідарності”

П’ятий президент України та лідер “Євросолідарності” Петро Порошенко планує здійснити візити до Польщі, Німеччини та Ізраїлю.

Зокрема 15 лютого у Варшаві український політик зустрінеться з главою МЗС Польщі Радославом Сікорським, головою комітету закордонних справ Сейму Павлом Ковалем та депутатами Сейму Польщі.

Разом вони обговорять актуальні питання двосторонньої співпраці, зокрема проблематику торговельних перевезень.

Вже 16-18 лютого Петро Порошенко на запрошення організаторів візьме участь у 60-й Мюнхенській безпековій конференції, де заплановані окремий виступ, двосторонні зустрічі з політичними лідерами держав-членів ЄС та представниками Республіканської партії США.

“За кілька днів у мене запланована поїздка на 60-ту сесію Мюнхенської безпекової конференції, їду туди на запрошення організаторів. Там планую передусім зустрітися з конгресменами-республіканцями і зробити все можливе, щоб переконати їх пришвидшити постачання ракет, боєприпасів та F-16 для Збройних Сил. Моє завдання – провести низку дипломатичних зустрічей, аби дати нашим партнерам зі США зрозуміти, що нам потрібна зброя. Бо ніхто у світі не здатен дати нам настільки технологічної зброї”, – сказав політик.

19-20 лютого у статусі члена Почесної Ради Міжнародного демократичного союзу Порошенко здійснить “візит солідарності” до Ізраїлю у складі делегації високого рівня на чолі з головою МДС Стівеном Харпером.

  • Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко відвідав східний фронт із великою партією техніки для ЗСУ та закликав пам’ятати, хто наш справжній ворог і єднатись навколо ЗСУ.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.