Уряд Чехії допоможе у відновленні Дніпропетровщини

Джерело: Мінінфраструктури

Уряд Чеської Республіки допоможе Україні з відбудовою Дніпропетровської області.

Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України на чолі з віцепремʼєр-міністром Олександром Кубраковим провела зустріч з Уповноваженим уряду Чеської Республіки з відновлення України Томашем Копечним та представниками чеського бізнесу.

Під час зустрічі сторони обговорили спільні проєкти, які будуть реалізовані в Україні за сприяння чеського уряду, зокрема в межах постійної робочої групи з питань відновлення Дніпропетровщини.

На порядку денному – співпраця з місцевим бізнесом та подальша спільна робота з міжнародними фінансовими інституціями.

Як зазначив очільник Мінінфраструктури Олександр Кубраков, Україна вже має успішний досвід співпраці з Чехією, особливо у транспортному секторі. Завдяки допомозі партнерів встановлено 21 міст на заміну зруйнованим внаслідок російської агресії.

Крім того, “Укрзалізниця” спільно з приватним перевізником RegioJet CZ продовжує роботу із запуску нового сполучення Чоп – Прага. Запустити рух за цим маршрутом планується вже протягом березня.

 “Водночас ми синхронізуємо наші зусилля у відбудові України і вітаємо чеський бізнес”, – зазначив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.