Російські хакери намагалися проникнути в систему Збройних сил Литви

Джерело: LRT

На початку лютого 2024 року російські хакери намагалися зайти в електронні системи Збройних сил Литви. Одначе, цю спробу помітили та зупинили, витоку даних не відбулося.

Третього лютого у мережі почали поширювати інформацію, нібито російські хакери групи Just Evil отримали доступ до систем армії США і системи ILIAS литовської армії.

У Збройних силах Литви підтвердили, що у цей день зафіксували підозрілий вхід в один з облікових записів дистанційної системи навчання. Після того відключили три сервери, на яких розміщується система ILIAS.

“Національний центр кібербезпеки Литви у тісній співпраці з армією почав розслідування, інцидент на цей час вважають подією середнього рівня загрози”, – зазначили у Збройних силах Литви.

На цей час відомо, що витоку даних не сталося, але остаточні висновки можна буде зробити після завершення розслідування. Система ILIAS поки що залишається від’єднаною від зовнішньої мережі, і там проводяться оновлення.

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

В суботу, 7 вересня, тисячі людей вийшли на вулиці Франції, щоб протестувати проти призначення президентом країни Емманюелем Макроном правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром Франції.

Представники охорони здоров’я США підтвердили випадок захворювання на пташиний грип у пацієнта, який не контактував безпосередньо з інфікованими тваринами.