Україна та США посилюють співпрацю у сфері реформ контролю за використанням зброї

Джерело: Міноборони

Україна та США посилюють співпрацю у сфері реформ внутрішнього аудиту та контролю за матеріально-технічною допомогою.

Заступник міністра оборони Юрій Джигир зустрівся з представниками посольства США на чолі з другим секретарем політичного відділу посольства США в Україні Каміло Кабаллеро.

Сторони обговорили стан реформування системи внутрішнього аудиту з урахуванням найкращих практик та досвіду американських партнерів, а також перспективи створення аудиторського комітету в системі Міноборони.

Окремо йшлося про моніторинг кінцевого використання зброї та техніки, наданої американськими партнерами в якості матеріально-технічної допомоги. Зокрема – особливості процедур спільних інспекцій у місцях зберігання озброєння.

“Ми дуже вдячні партнерам за всю техніку і зброю, за допомогою якої наші захисники і захисниці боронять Україну. Наші союзники мають бути впевнені, що ця зброя використовується в узгоджений з партнерами  спосіб – а саме для перемоги над російським агресором”, – прокоментував заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Також американську сторону поінформовано про ⁠заходи, які здійснює внутрішній аудит щодо враховування можливих ризиків  під час укладання контрактів щодо забезпечення Сил оборони.

Кошти, які “Росатом” перераховує до Туреччини на зведення АЕС “Аккую” – найбільшого російсько-турецького інвестпроєкту – потрапляють під арешт, повідомив голова держкорпорації РФ Олексій Ліхачов.

У Генеральному штабі поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 7 липня. Від початку доби відбулося 117 бойових зіткнень. Напружена ситуація залишається на Покровському напрямку, також ворог активізувався на Лиманському і Курахівському напрямках.

Посадовці Мінфіну США планують штрафувати танкери, які допомагають російській нафті обходити санкції. Своєю чергою, у Білому домі така пропозиція викликала дебати, там стурбовані ризиком подорожчання бензину.

Через кілька днів після зміни уряду в Нідерландах новий міністр закордонних справ країни Каспаро Вельдкамп під час візиту в Україну пообіцяв “негайне” постачання винищувачів F-16 Силам оборони.

7 липня на Харківщині на російській міні підірвався легковий автомобіль. У машині могло перебувати шестеро осіб, наразі знайдено тіла чотирьох. На місці працюють слідчі та рятувальники.