Нідерланди приєднались до коаліції безпілотників на підтримку України

Джерело: Reuters

Нідерланди приєднуються до військової коаліції з союзниками, включаючи Велику Британію, у сфері технологій БпЛА та постачання дронів.

Коаліція посилюватиме наступальний потенціал України у війні проти Росії, заявила міністерка оборони Нідерландів Кася Оллонгрен.

Обіцянка Нідерландів оголошена на додаток до винищувачів F-16, артилерії, боєприпасів і систем протиповітряної оборони, які країна надали Києву. Для Нідерландів можуть виникнути додаткові витрати до 2 мільярдів євро, вже виділених на 2024 рік, пояснила Оллонгрен раніше в інтерв’ю Reuters.

Звичайно, ми знаємо, що дрони дуже важливі у цій війні, — зазначила міністерка. — Саме тому ми приєднуємося до коаліції безпілотників, яку Україна започаткувала разом з Латвією, разом з іншими країнами, щоб переконатися, що ми робимо саме це — збільшуємо виробництво, використовуємо новітні технології та забезпечуємо саме те, що потрібно Україні.

Міноборони України оголосило про участь Швеції та Великої Британії у коаліції минулого місяця.

Зауважимо, 14 лютого міністр оборони України Рустем Умєров оголосив про початок 19-го засідання Контактної групи з питань оборони України. Цього разу засідання відбувається онлайн.

Довідка. Зустрічі у форматі “Рамштайн” (Ukraine Defense Contact Group) — дипломатичні зустрічі міністрів оборони кількох десятків країн світу, що відбуваються з метою синхронізації та прискорення надання зброї Україні для протистояння російському повномасштабному вторгненню та обговорення питань підтримки України після закінчення війни.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.