Ризик централізації влади: депутатка Європарламенту про Порошенка і Мюнхенську конференцію

Джерело: “Прямий

Депутатка Європарламенту з Німеччини Віола фон Крамон-Таубадель висловила переконання, що блокування міжнародної діяльності глави фракції “ЄС” Петра Порошенка та депутатів з демократичної опозиції свідчить про нездоровий процес централізації влади в Україні.

“Я б хотіла підкреслити, що Україна є демократичною державою. Зараз існує ризик все більшої централізації влади. І ті процеси, які ми бачимо протягом останніх тижнів і місяців, не є здоровими ні для країни, ні для нас у Європейському Союзі. Ми маємо бачити, що права парламентарів, ті речі, які необхідні для захисту демократичних стандартів у парламентській системі вільного суспільства не порушуються”, – сказала фон Крамон.

За її словами, кожен член українського парламенту має мати можливість виконувати свої обов’язки, і вона закликала українську владу та чиновників підтримувати це право для всіх парламентарів, включаючи представників “Слуги народу” і інших фракцій.

Раніше влада відмовила Петру Порошенку в участі у Мюнхенській конференції з безпеки, а також у зустрічах з політиками у Польщі та Ізраїлі. Отримавши офіційні запрошення голова Верховної Ради Руслан Стефанчук не затвердив відрядження.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…