«Польща не здатна опиратися російській агресії»: журналістка Лень про блокування кордону

Джерело: Ольга Лень/Facebook

Ведуча телеканалу “Еспресо”, журналістка Ольга Лень заявила, що “Польща не здатна опиратися агресії РФ через тотальне домінування в цій країні російської агентури”.

Свій допис Лень проілюструвала світлиною, де зображені польські страйкарі на кордоні із плакатом “Путін розберись і з Україною, і з Брюсселем, і з нашим урядом”.

Фото: Ольга Лень

На думку журналістки, блокування українського кордону поляками невипадково відбувається одночасно з російським наступом по всьому фронту. Окрім блокування кордону, наступ загарбників супроводжується кібератаками на українські медіа, додала Лень.

“Якщо влада Польщі негайно не почне прибирати цих блокувальників, то ми повинні зробити лише один логічний висновок – Польща не здатна опиратися російській агресії через тотальне домінування в цій країні російської агентури. І тоді не бачу навіть можливості, щоб через пів року чи рік РФ не почала пробивати Сувальський коридор і не бачу сенсу росіянам відмовлятися відгризти шматок у Польщі”, – наголосила вона.

Зауважимо, вранці 20 лютого польські протестувальники розпочали більш жорстке обмеження руху транспортних засобів на польсько-українському кордоні.

Пізніше у Державній прикордонній службі повідомили оновлену інформацію стосовно ситуації на кордоні. Зазначається, що станом на вечір 20 лютого польські страйкарі послабили обмеження руху біля кордону з Україною.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.