За останні місяці Порошенко передав 110-ій бригаді під Авдіївку 900 FPV-дронів

Джерело: пресслужба “ЄС”

Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко повідомив, що 110-й бригаді, яка два роки стояла на захисті Авдіївки, лише протягом останніх місяців передав 900 FPV-дронів.

“Коли була критична ситуація з боєприпасами, ми згорнули низку програм і перейшли на закупівлю FPV-дронів. Я пишаюсь, що героїчній 110-ій бригаді, яка виконувала 2 роки дуже визначну роль в захисті Авдіївки, ми змогли поставити лише з початку 2024-го року більше 900 FPV-дронів”, – розповів він.

Також п’ятий президент України розповів, що понад 800 дронів отримала 53-та бригада.

“Героїчній 53-й бригаді, яка також на фланзі несла дуже важливе завдання, і там справді служать герої, я особисто приїхав, зустрівся з керівництвом бригади, і ми передали більше 800 дронів. А всього з початку року – чотири тисячі дронів. Це – 1 650 000 доларів”, – зауважив Порошенко.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.