Adobe презентувала помічника AI Assistant, який працює на базі ШІ

Джерело: сайт Adobe

Adobe випустила нового помічника на базі штучного інтелекту, який вміє аналізувати PDF-файли та надає користувачам різні можливості.

Помічник AI швидко створює підсумки та ідеї з довгих текстових документів, відповідає на запитання користувачів та форматує інформацію для використання у електронних листах, звітах і презентаціях.

Цей новий помічник базується на моделях штучного інтелекту та машинного навчання, що стоять за технологією Acrobat Liquid Mode, яка полегшує читання PDF-файлів на мобільних пристроях.

AI Assistant буде доступний у програмах Reader і Acrobat.

Користувачі Acrobat Individual, Pro та Teams, а також пробної версії Acrobat Pro, можуть скористатися англомовною бета-версією нового помічника вже з 20 лютого.

Інші функції AI Assistant будуть додані до Reader найближчими днями і тижні, а підтримка інших мов буде внесена пізніше.

Компанія планує розвивати AI Assistant, щоб користувачі могли отримувати важливу інформацію з документів різних форматів і джерел, створювати, редагувати та форматувати документи за допомогою штучного інтелекту, а також отримувати рецензії на створені документи для поліпшення їх якості.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.