Зеленський запросив Анджея Дуду приїхати на кордон, аби вирішити питання блокування КПП

Джерело: Володимир Зеленський/Telegram

Сьогодні, 21 лютого, президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення щодо ситуації на польсько-українському кордоні й запропонував президенту та прем’єр-міністру Польщі приїхати на кордон, аби розв’язати питання щодо блокування кордону польськими фермерами.

Глава держави заявив, що доручив уряду найближчим часом, до 24 лютого, бути на польсько-українському кордоні.

“І я прошу тебе, Дональде, пане премʼєр-міністре, теж приїхати до кордону. Анджею, пане президенте, я прошу тебе підтримати цей діалог. Це національна безпека. Ми не маємо це затягувати. Найближчі дні дають нам шанс це зробити”, – звернувся до польського уряду Володимир Зеленський.

Також він наголосив, що також готовий бути на кордоні разом з урядом.

Крім того, президент Зеленський звернувся до Єврокомісії й зазначив, що необхідно зберегти єдність у Європі: “Це фундаментальний інтерес Євросоюзу. Тому Україна звертається до Єврокомісії, щоб у цій зустрічі взяв участь представник Єврокомісії”.

“Досить Москви на наших землях. Досить непорозумінь”, – резюмував Володимир Зеленський.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.