У Міноборони розробляють застосунок для військових, аналогічний «Дії»

Джерело: пресслужба Міноборони

У Міністерстві оборони повідомили, що команда IT-фахівців нині розробляє мобільний застосунок Армія+, у якому будуть доступні документи та послуги для військових. Його запуск очікується вже влітку.

Зазначається, що військовослужбовці матимуть стандартизовані шаблони рапортів, які можна буде підписати та відправити у декілька кліків онлайн.

Як зазначив глава Міноборони Рустем Умєров, він часто чує від бійців скарги на надмірну паперову роботу – заповнення паперових журналів, безкінечні рапорти. Тож рішення відомства – “оцифрувати максимально все”.

У застосунку також передбачається:

  • електронне посвідчення захисника, яке спрощує доступ до е-послуг та бойових систем;
  • комплексна база знань, яка є джерелом достовірної інформації щодо проходження служби;
  • форми зворотного зв’язку – для того, щоб держава могла оперативно реагувати на виклики, базуючись на реальних даних;
  • навчальні онлайн-курси для саморозвитку.

Щодня військові витрачають купу часу на подання рапортів та іншу паперову рутину. Завдяки застосунку рапорти стануть автоматичними та зручними. Ми створюємо систему, яка чує кожного. Наше бачення – боєздатне військо завдяки взаємодовірі та інноваціям, – наголосила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Довідка. Армія+ розробляється Міністерством оборони спільно з Міністерством цифрової трансформації України. Запуск застосунку очікується влітку.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…