Президент змінив склад Ставки Верховного Головнокомандувача

Джерело: сайт Офісу президента

21 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про зміни у складі Ставки Верховного Головнокомандувача.

Текст указу опублікували на сайті глави держави.

Джерело: Офіс президент

Своїм указом глава держави затвердив у персональному складі Ставки начальника Генерального Штабу Збройних Сил України Анатолія Баргилевича та командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка.

Водночас вивіз зі складу генерал-майора Максима Миргородського, котрий раніше перебував на посаді командувача Десантно-штурмових військ.

Зазначається, що указ набирає чинності з дня його опублікування.

Зауважимо, 12 лютого, у вечірньому відеозверненні, президент Володимир Зеленський поінформував, що провів перше засідання Ставки Верховного Головнокомандувача за участі нових військових командувачів. Сторони обговорили питання фронту і захисту прифронтових регіонів, людей та критичної інфраструктури від російських повітряних атак.

Довідка. Ставка Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України – це надзвичайний орган найвищого військового керівництва України, який у період реальної війни-агресії здійснює стратегічне управління Збройними силами України та іншими військовими формуваннями держави. Робочим органом є Генеральний штаб Збройних сил України.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про утворення Ставки Верховного Головнокомандувача 25 лютого 2022 року.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.