РФ готує «систему підготовки громадян до військової служби» в окупованому Криму

Джерело: ЦНС

У Центрі національного спротиву повідомили, що на тимчасово окупованій території АР Крим представники російських військ продовжують політику спрямовану на мілітаризацію українських дітей.

Зазначається, що за наявною інформацією росіяни мають на меті запровадити “загальнодержавну систему підготовки громадян до військової служби” на ТОТ Криму.

Відповідно до всіх так званих розпоряджень, окупанти ставлять за мету створити у кожному муніципальному утворенні суб’єктів РФ загальних центрів так званого військово-патріотичного виховання та підготовку молоді до майбутньої служби, — зазначили у повідомленні.

Також зауважується, шо розглядається можливість діяльності регіональних відділень російської молодіжної військово-патріотичної організації “Юнармія”, яка заснована міноборони РФ у 2016 році.

У ЦНС закликали цивільне населення на ТОТ АР Крим не брати участь у подібних заходах. У разі, якщо такої участі неможливо уникнути, радять проявляти максимальну пасивність та незацікавленість.

Зауважимо, колаборантці Ані Григорян – заступниці очільника окупаційного “комітету молодіжної політики Криму” – повідомлено про підозру. На цю посаду її призначили за особистої протекції гауляйтера Аксьонова у листопаді 2022 року для масового нав’язування кремлівської пропаганди серед підростаючого покоління.

Перебуваючи у лавах загарбницького уряду, Григорян публічно закликає кримських школярів готуватися до війни проти України та вступати до російських військових училищ. З такими тезами вона виступала перед сотнею учнів у Форосі на шкільних зборах восени цього року.

Також фігурантка очолює так званий “центр військово-патріотичного виховання “Авангард”, який створено окупантами на території півострова.

Комітет ООН з прав дитини в четвер, 8 лютого, закликав Росію припинити примусове переміщення дітей з окупованих територій України та повернути їх до їхніх сімей. У доповіді щодо Росії комітет ООН зазначив, що Москва повинна надати інформацію про точну кількість вивезених з України дітей та їхнє місцеперебування, щоб їх можна було ідентифікувати та повернути.

Комітет також зазначив, що Росія має забезпечити, щоб жодна дитина не була позбавлена ​​українського громадянства, а також щоб їх особистість, ім’я та сімейні стосунки було збережено.

Британська розвідка повідомила, що станом на сьогодні щонайменше 11 000 українських дітей утримуються у 43 так званих “таборах перевиховання” по всій Росії за тисячі км від дому.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт. 

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. 

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.