Велика Британія оголосила про 50 нових санкцій проти тих, хто підтримує війну РФ

Джерело: пресслужба уряду Великої Британії 

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон сьогодні, 22 лютого, оголосив про введення понад 50 нових санкцій проти осіб і компаній, які підтримують повномасштабне вторгнення Росії в Україну. 

“Україна показала, що може і буде захищатися. Путін помилково вважав, що оскільки економіка Росії більша за українську, він швидко здобуде перемогу. Але економіка друзів України – у 25 разів більша за російську”, – сказав Камерон. 

Він додав, що нові санкції “позбавляють Путіна ресурсів, які йому вкрай необхідні для фінансування його важкої війни”. 

До списку санкцій увійшли компанії, пов’язані з виробництвом боєприпасів; ключові російські імпортери та виробники верстатів; нафтотрейдери; компанії, які працюють в російській енергетиці в рамках тіньового флоту; дві російські алмазні компанії та інші.

“Разом ми не здамося перед обличчям тиранії. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну в її боротьбі за демократію – скільки завгодно”, – наголосив Камерон.

Загалом Велика Британія вже ввела санкції проти 2000 осіб, компаній і груп в рамках режиму санкцій проти Росії.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.