В Україні представили ще одну модель вітчизняної машини для розмінування

Джерело: Мінекономіки

В Україні представили вже третю модель вітчизняної машини для розмінування, створену українською компанією та виробниками сільгосптехніки.

Презентація розробки, створеної українською компанією efarm pro спільно із сумськими виробниками сільськогосподарської техніки, відбулася 21 лютого 2024 року за участі заступника міністра економіки Ігоря Безкаравайного на одному з випробувальних полігонів.

За словами Ігоря Безкаравайного, нова машина для розмінування за своїми характеристиками не поступається найкращим західним аналогам.

Українську машину створено на основі шасі трактора Т-156, вона здатна очищати за годину 5 тисяч квадратних метрів землі. Приблизно стільки ж очищає хорватська DOK-ING MV-10.

Вітчизняна розробка продемонструвала також дуже високу щільність обробки землі – відстань між смугами, обробленими робочим механізмом машини, складе лише 2 сантиметри.

Попереду – сертифікація машини та запуск серійного виробництва. Техніка розроблялась компанією efarm pro спільно з виробниками, тож потужності для виготовлення та, в разі необхідності, ремонту машин додатково шукати не потрібно.

Як зазначив заступник міністра економіки, з огляду на потреби операторів у машинах для розмінування, попит на техніку буде.

У відомстві нагадали, що Акселераційна програма для українських підприємців, які мають інноваційні рішення у сфері гуманітарного розмінування, триває. Розробники, які бажають взяти участь у буткемпі, мають змогу подати заявку на сторінці програми.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…