Білий дім звинуватив спікера Палати представників у допомозі Ірану та РФ

Джерело: Reuters

У п’ятницю, 23 лютого, Білий дім посилив свою критику на адресу спікера Палати представників США від Республіканської партії Майка Джонсона, звинувативши його в тому, що він діє на користь Ірану та Росії, не виносячи на голосування законопроєкт про національну безпеку, який передбачає допомогу Україні. 

Цього тижня шість джерел повідомили Reuters, що Іран надав Росії велику кількість потужних балістичних ракет класу “земля-земля”, що поглиблює військову співпрацю між двома країнами, щодо яких США запровадили санкції.

Іран “активно підтримує війну Росії в Україні та її атаки на українські міста”, – заявив заступник прессекретаря та старший радник із комунікацій Ендрю Бейтс у записці, з якою ознайомилося Reuters.

“Президент Байден протистоїть Ірану. Але де передбачуване зобов’язання спікера Джонсона не “заспокоювати Іран” у всьому цьому? Ніде. Натомість його бездіяльність приносить користь Путіну”, – йдеться в повідомленні.

Минулого тижня Сенат схвалив законопроєкт про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, проте Джонсон відправив Палату представників на канікули, так і не розглянувши проєкт закону про виділення допомоги, заявивши, що “Сенат не змушуватиме нас діяти”.

Він заявив, що будь-який пакет міжнародної військової та гуманітарної допомоги також повинен включати заходи щодо забезпечення безпеки на кордоні США з Мексикою.

“Путін дав сигнал, що може атакувати країни НАТО, які Сполучені Штати зобов’язані захищати, якщо він досягне успіху в Україні. Якщо республіканці Палати представників сприятимуть поразці України, Америка може зіткнутися з витратами, набагато дорожчими, ніж двопартійні інвестиції, які ми повинні зробити в здатність України захищати себе”, – йдеться в записці.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.