Австралія запровадила додаткові санкції проти громадян РФ

Джерело: пресслужба МЗС Австралії

24 лютого Австралія розширила санкції проти Росії, список поповнили 55 росіян та 37 російських організацій. Зазначається, що Австралія залишається непохитною у підтримці України в самообороні та притягненні до відповідальності винних у незаконному та аморальному вторгненні Росії.

Нові санкції стосуються тих, хто причетний до депортації Росією українських дітей з регіонів, які тимчасово контролюються Росією. Це сталося після рішення Міжнародного кримінального суду видати ордери на арешт глави РФ Путіна та російської уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової за воєнний злочин у незаконній депортації.

Ми також наклали санкції на об’єкти російської оборони, енергетики, засобів масової інформації та мінеральної сировини, а також об’єкти, залучені до російських закупівельних мереж у Білорусі, Ірані та Північній Кореї, — зазначили у повідомленні.

Додається, що санкції відображають позицію уряду Австралії про те, що ті, хто підтримує незаконну війну Росії проти України, відчують наслідки.

Нині Австралія вже запровадила понад 1200 санкцій у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Австралія знову закликає Росію та її прихильників негайно припинити цю безглузду війну. Сьогодні та кожного дня Австралія підтримує Україну та її народ.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.