ОСУВ «Таврія»: Каскад водосховищ допоможе зупинити просування армії РФ на Донбасі

Джерело: Дмитро Лиховій в етері Радіо Свобода

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Дмитро Лиховій запевнив, що нині ЗСУ продовжують ведення оборонної операції на Авдіївському напрямку, додавши, що цьому сприяє рельєф місцевості, зокрема, каскад водосховищ у районі населених пунктів Тоненьке, Орлівка і Бердичі.

Лиховій зазначив, що обрали відповідний пріоритет через те, що там обороні має сприяти сам рельєф, зокрема каскад водосховищ.

Він поінформував, що штурмові групи армії РФ заблокували на околицях та на підході до села Орлівка. Тож наразі російські сили намагалися просуватись за підтримки артилерії, мінометів, FPV-дронів та авіації.

Не все так просто, як може комусь здатися, відбувається на цьому напрямку для противника – біля села Орлівка штурмові групи росіян були заблоковані на підході до села або на його крайніх околицях, – додав Лиховій.

Раніше аналітики ISW прокоментували просування військ РФ після захоплення Авдіївки та спрогнозували, коли воно припиниться.

За даними фахівців, окупати прагнуть використати свої тактичні можливості після захоплення Авдіївки, аби просунутись якомога далі, поки ЗСУ не стануть згуртованішими для стримання наступальних операцій ворога.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.