Франція спорядить Україні 100 дронів Delair — глава Міноборони

Джерело: Себастьян Лекорню/X

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню повідомив, що країна замовить 100 безпілотників у компанії Delair для України.

Французькі дрони планують постачити вже цього літа.

Завдяки інноваційній програмі Франція замовляє у Delair 100 боєприпасів з дистанційним керуванням, які надійдуть до України цього літа, — зазначив Лекорню.

Загалом Франція планує замовити виробництво 2 тисяч безпілотників для потреб французьких військ та України.

Зауважимо, у 2023 році Франція передала ЗСУ понад 150 безпілотників компанії Delair. Тоді Лекорню наголосив, що компанія Delair і її генеральний директор є “конкретним прикладом прихильності Франції підтримці України”.

Зауважується, що Україна самостійно обрала модель безпілотника, тоді як уряд Франції профінансував виробництво.

Delair, як один з провідних світових виробників дронів, пропонує БПЛА з нерухомим крилом по всьому світу з 2011 року. Компанія пропонує своїм клієнтам безпілотники DT46, DT26 Line та UX11.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня, провів засідання Ставки в Сумській області.

Днями Букви розмістили допис про родину російського окупанта, де на першому фото – неповнолітня 9-класниця…