В Росії після похорону Навального заарештували щонайменше 45 осіб

Джерело: Sky News

Російська правозахисна організація “ОВД-інфо” повідомила, що в РФ після похорону російського опозиціонера Олексія Навального заарештували щонайменше 45 осіб.

Фото: Reuters

В організації зазначили, що 18 осіб затримали в Новосибірську, ще 10 затримано під час покладання квітів у Єкатеринбурзі та 10 осіб ‒ у Воронезькій області.

Наразі в Москві заарештовано шестеро осіб.

Фото: Sky News

Деякі протестанти скандували: “Ні війні”, “Росія без Путіна” і “Путін ‒ вбивця”.

ДОВІДКА. Російський опозиціонер Олексій Навальний помер у колонії 16 лютого 2024 року. Як повідомили у самій колонії, Навальному різко стало погано під час прогулянки. Медики установи та лікарі “швидкої” провели реанімаційні заходи, однак політик помер.

Через кілька годин дружина опозиціонера Юлія Навальна заявила, що за смерть її чоловіка відповідатиме президент РФ Володимир Путін та “всі навколо нього”.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.