«Є необхідні інструменти»: Ігнат розповів про атаки на російські винищувачі

Джерело: речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемарафону

Українські захисники чи не щоденно завдають ударів по російських винищувачах. У Повітряних силах зазначили, що в ЗСУ є необхідні інструменти для цього.

Речник зауважив, що Сили оборони знищують ворожі латки на східному та південному напрямках.

“Є в нас засоби, які працюють фактично щодня. Окупанти вже розуміють, що на тому, чи іншому напрямку їх може очікувати сюрприз. Робота ведеться майже щодня. Ви бачили амплітуду. Працюють наші системи й ворог вже не почувається настільки вільно, як це було раніше”, – повідомив Ігнат.

Водночас, зауважив Ігнат, додаткових інструментів, які отримали українські захисники, недостатньо, щоб закрити величезну лінію фронту. Проте їх достатньо, аби атакувати ворога там “де він того не очікує, чи очікує й нахабніє”.

Речник зауважив, що ворожі літаки знищують на дуже великих відстанях, тому часто важко підтвердити, чи загинув пілот збитого винищувача, чи встиг катапультуватись

Ігнат додав, що знищення ворожих літаків та наявність у наших воїнів далекобійних комплексів є серйозним психологічним фактором для російських пілотів.

“До речі, сьогодні вже шостий день без А-50 в Азовському морі. Це доволі таки добрий й приємний для нас факт, що окупанти не знають, як далі використовувати ті літаки, коли вони можуть піти один за одним “за русским кораблем””, – розповів Ігнат.

Команда Reuters виявила, що в Інтернеті поширили відредагований кадр із фільму 1975 року “Щелепи” і заявили, що це нібито фото людей, які тікають від обстрілу з пляжу в Криму.

У США на 93-му році життя помер український вчений та інженер Любомир Романків, автор понад 65 винаходів у галузі електроніки, зокрема магнітних головок для жорстких дисків комп’ютера. 

В суботу, 28 червня, Президент України Володимир Зеленський повідомив, що “попри всі складнощі” з російського полону вдалось повернути ще десять людей. 

В НЕК “Укренерго” повідомили, що завтра, 29 червня, застосовуватимуть графіки погодинних відключень з 00:00 до 24:00. 

Станом на 21:00 кількість поранених внаслідок російського ракетного удару по дев’ятиповерхівці в Дніпрі збільшилася до дев’яти. Одна людина загинула.