Ймовірно, РФ заборонила використовувати літаки А-50 в Україні – британська розвідка

Джерело: міноборони Великої Британії

Після втрати другого літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 Росія, ймовірно, заборонила їх використання для операцій в Україні.

На думку розвідників, імовірно ця заборона триватиме поки триватиме внутрішнє розслідування щодо нездатності захищати літак та способів зменшення загрози б оку української ППО.

Фахівці додали, що втрата можливості використовувати А-50 значно погіршить здатність військ РФ оцінювати ситуацію на фронті.

“Це прогалина в можливостях, яку Росія не може собі дозволити над спірним повітряним простором східної та південної України”, – мовиться у звіті розвідки.

Розділити припустили, що росіянам доведеться шукати варіанти, аби подолати цю прогалину шляхом перепрофілювання літаків і прийняття більшого ризику заради забезпечення ефективної повітряної підтримки, яку потребують сухопутні війська РФ.

“Це довготривала проблема, яка майже напевно загострилась після виведення А-50, які підтримували операції. Втома планера та екіпажу майже напевне посилиться, коли А-50 повернуть до експлуатації, а флот буде дедалі розтягнутим”, — додали у розвідці.

Фахівці резюмували, що, швидше за все, Росія спробує повернути до експлуатації раніше законсервовані А-50, щоб пом’якшити вище згадану проблему.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.