США продовжили термін дії перебування українських переселенців на території країни

Джерело: пані посол України в США Оксана Маркарова/Facebook та Мінреінтеграції

Сполучені Штати Америки продовжили термін дії перебування українських шукачів притулку на території країни строком до 2 років.

Це стосується тих українців, які перебувають там на підставі так званих гуманітарних дозволів на вʼїзд.

Право на поновлення свого дозволу на перебування отримали українці, які:

  • прибули до США за програмою Uniting for Ukraine (U4U) – спрощеною ініціативою для надання громадянам України гуманітарного дозволу на в’їзд до США;
  • отримали гуманітарний дозвіл на вʼїзд у пунктах пропуску через державний кордон США у період із 11 лютого до 25 квітня 2022 року.

Гуманітарний дозвіл на вʼїзд є одним із найпоширеніших та часто використовуваних видів особливого статусу для в’їзду. Цей вид спеціального дозволу дає право на в’їзд до Сполучених Штатів і надається з міркувань гуманітарних причин для осіб, які відповідно до законодавства не мають звичайного права на в’їзд до США.

“Переконана, що це рішення має особливу актуальність для тих громадян, які втратили свої домівки внаслідок російської військової агресії та вимушено виїхали з територій, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих Росією”, – зазначила Оксана Маркарова.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе. 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.