Ілон Маск заперечив можливість фінансування передвиборчої кампанії Трампа

Джерело: Ілон Маск/X

Американський винахідник та підприємець Ілон Маск прокоментував інформацію стосовно зустрічі з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом, який терміново шукає грошових вливань для підтримки своєї передвиборної кампанії.

Маск запевнив, що не даватиме коштів на президентську кампанію жодному кандидату на виборах США.

Щоб бути гранично ясним, я не жертвую гроші жодному з кандидатів у президенти США, — наголосив мільярдер.

Раніше стало відомо, що Дональд Трамп 3 березня зустрівся з Ілоном Маском та кількома багатими донорами-республіканцями у Палм-Біч, штат Флорида.

За інформацією джерел, Трамп і його команда працюють над пошуком додаткових великих донорів для передвиборчої кампанії.

Зазначається, що Трамп хвалить Маска перед союзниками і сподівається незабаром зустрітись з ним віч-на-віч.

Поки що не зрозуміло, чи готовий мільярдер допомагати Трампу, проте з його останніх дописів на платформі X стає зрозуміло, що він прагне поразки Байдена на виборах президента. Люди, близькі до Маска, підтверджують таку його позицію.

Маск, як і інші бізнесмени, довгий час назвав себе незалежним від політики і багато років давав пожертви і республіканцям, і демократам, рівномірно розподіляючи кошти між ними.

Проте в останні роки Маск став більше симпатизувати саме Республіканській партії. Зокрема, перед проміжними виборами у США Маск у соцмережі написав, що виборці повинні підтримати республіканський Конгрес.

Він також виступав проти Байдена через рекордну кількість мігрантів, які в’їхали до США за час його президентства.

Раніше Маск також ставив питання щодо віку Джо Байдена. Окрім цього, Маск має образу на Байдена через те, що Білий дім не запросив Tesla на захід, присвячений електромобілям у 2021 році.

У NYT зауважили, що навіть якщо Маск не підтримає фінансово Трампа, він може зробити це в інший спосіб. Зокрема його соцмережа X ‒ де у Маска 175 мільйонів підписників ‒ може зіграти чималу роль у формуванні висвітлення новин.

  • Вперше за більш ніж дев’ять місяців мільярдер Ілон Маск більше не є найбагатшою людиною світу за версією видання Bloomberg. Він поступився титулом американському підприємцю та засновнику інтернет-магазину Amazon.com Джеффу Безосу.
  • Депутат від Норвезької лібертаріанської партії прогресу Маріус Нільсен висунув американського винахідника та мільярдера Ілона Маска на Нобелівську премію миру як “завзятого прихильника свободи слова”, прирівнявши до захисників природи, журналістів, релігійних лідерів і політичних активістів в ексклюзивній групі провідних світових діячів, які борються за зміни.
  • Супутники Starlink Ілона Маска зіграли головну роль у сповільненні російського повномасштабного вторгнення в Україну та досі мають критично важливе значення для забезпечення зв’язку ЗСУ на фронті. Імовірно, саме тому Росія готується вивести на орбіту протисупутникову зброю.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.