Трансгендерна ведуча поскаржилась поліції на Джоан Роулінг, яка назвала її «чоловіком»

Джерело: Reuters

Трансгендерна ведуча новин Індія Віллоубі поскаржилась до правоохоронних органів на письменницю Джоан Роулінг через те, що вона у соцмережах назвала її “чоловіком”.

Індія Віллоубі – яка була першою британською трансгендерною ведучою новин – звинуватила Роулінг у “злочині на ґрунті ненависті”.

Своєю чергою, авторка “Гаррі Поттера” відкинула всі звинувачення, наголосивши, що дотримання гендерно-критичних поглядів – не злочин.

В інтерв’ю незалежному видавництву новин Byline Times Віллоубі зазначила, що спершу звернулась до поліціянтів Нортумбрії.

“Я повідомила про Роулінг у поліцію за те, що вона сказала”, — сказала ведуча

Вона додала, що письменниця “навмисне” назвала її чоловіком, хоча знає, що вона – жінка.

“Я жінка, незалежно від того, що каже Джоан Роулінг… у моєму свідоцтві про народження вказано жіночу стать, у моєму паспорті, у всіх моїх документах, я юридично визнана як жінка, і з боку Роулінг навмисно – і це ключове слово – неправильно визначити мене, знаючи, хто я є, надзвичайно образливо”, – додала ведуча.

Роулінг стала суперечливою фігурою щодо питань трансгендерності та визначення того, що таке бути жінкою. Через це її критикували деякі трансактивісти, тоді як деякі борці за права жінок навпаки, підтримали письменницю.

“Деякий час тому юристи повідомили мені, що я не тільки маю безперечно виграшну справу проти Індії Віллоубі за наклеп, але й що нав’язливі напади Індії на мене протягом останніх кількох років можуть відповідати юридичному порогу для переслідувань”, — написала Роулінг на X.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру командиру військової частини Дніпропетровської області та керівнику приватного підприємства за організацію закупівлі неякісного одягу для військовослужбовців на 200 млн грн.

Заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков заявив, що Сполучені Штати повинні дослухатись до попереджень Росії щодо України.

Норвезький шахіст Магнус Карлсен був відзначений званням найкращого гравця століття та закликав не знімати санкції з Росії.

Уночі 20 вересня Росія випустила по Україні сім десятків ударних безпілотників та кілька ракет.

ЗМІ, з посиланням на джерела в американській розвідці повідомляють, що Ізраїль щонайменше 15 років готував операцію з вибухів засобів зв’язку бойовиків Хезболла у Лівані.