Росія, ймовірно, відновлює постачання морем зброї з КНДР після місячної перерви

Джерело: NK Pro

Росія, ймовірно, після місячної паузи відновлює постачання морським шляхом озброєння з Північної Кореї.

Зокрема на це може вказувати прибуття російського вантажного судна у північнокорейський порт “Расон”, звідки відбувається постачання зброї із КНДР до РФ.

Супутникові знімки компанії Planet Labs показують, що судно, розміри і зовнішній вигляд якого відповідає російському Lady R, пришвартувалося до пірсу № 1 у Расоні у неділю, 10 березня.

Фото: Limewrite via Wikimedia Commons

Фото: Limewrite via Wikimedia Commons

За даними видання, на борту судна знаходилися предмети, схожі на контейнери, які відправляють до РФ. Відколи російські кораблі почали прибувати у “Расон” в серпні минулого року, вони вивантажували контейнери на причалі № 1, а потім забирали вантаж на причалі № 2 для доставки в Росію.

Фото: Limewrite via Wikimedia Commons

Фото: Limewrite via Wikimedia Commons

Зазначається, що російські кораблі, які беруть участь у морських перевезеннях північнокорейських боєприпасів і зброї до РФ, не пришвартовувалися в цьому порту з 12 лютого.

Фото: Limewrite via Wikimedia Commons

Фото: Limewrite via Wikimedia Commons

Видання додає, що об’єкти знову почали з’являтися на північнокорейському пірсі між 8 і 9 березня, а до 10 березня їх стало ще більше, що свідчить про те, що контейнери підвозять потягами для підготовки до відправлення в РФ.

Фото: Limewrite via Wikimedia Commons

Фото: Limewrite via Wikimedia Commons

Як розповіли в агентстві, Lady R забрала контейнери в російському східному порту 8 лютого і кинула якір у водах на схід від Владивостока приблизно 10 лютого. Судно залишалося там тижнями, але зникло між 7 і 9 березня, незадовго до прибуття в “Расон”.

Фото: Limewrite via Wikimedia Commons

  • Згідно з даними двох трейдерів і даних судноплавства, 14 танкерів, завантажених 10 мільйонами барелів російської сирої нафти сорту “Сокіл”, застрягли біля узбережжя Південної Кореї на кілька тижнів через санкції США та проблеми з оплатою.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.