Виробництво Boeing 737 MAX має проблеми з контролем якості: висновок аудиту

Джерело: Reuters

За даними Федерального управління цивільної авіації США (FAA), під час перевірки виробництва літаків 737 MAX у компанії Boeing та її постачальника Spirit AeroSystems виявлено “численні випадки, коли корпорації не дотримувалися вимог контролю якості виробництва”.

Окрім того, FAA виявило невідповідності в управлінні виробничим процесом Boeing, обробці та зберіганні деталей, а також контролі продукції. Управління не деталізувало конкретні дії, яких повинні вжити Boeing і Spirit для усунення недоліків, але надіслало компаніям свої висновки у звіті за підсумками аудиту.

Зазначається, що перевірку FAA спричинено надзвичайною ситуацією в повітрі 5 січня за участю нового літака Alaska Airlines 737 MAX 9, який втратив заглушку дверей на висоті 4 877 метрів. Раніше FAA заборонило Boeing розширювати виробництво 737, а в січні заявило, що виявлені ним проблеми із забезпеченням якості є неприйнятними.

Минулого тижня представник FAA Майк Уітакер заявив, що Boeing необхідно розробити комплексний план для вирішення “системних проблем контролю якості” протягом 90 днів після цілоденної зустрічі 27 лютого з генеральним директором Дейвом Калхуном.

Своєю чергою, Калхун запевнив, що керівництво Boeing “цілком віддане” вирішенню проблем, які викликають занепокоєння FAA, і розробці плану.

Раніше стало відомо, що авіакомпанія Alaska Airlines тимчасово зупинить польоти на 65 літаках Boeing 737 MAX 9 після того, як в США лайнер з пасажирами був змушений здійснити екстрену посадку через розрив панелі салону.

Зокрема рейс під номером 1282, що прямував до Онтаріо в Каліфорнії, зазнав аварії невдовзі після вильоту і приземлився в Портленді, штат Орегон із 171 пасажиром і шістьма членами екіпажу на борту.

Згодом зниклу частину лайнера Alaska Airlines, яка від’єдналася, коли літак був у повітрі, знайшли у дворі вчителя на ім’я Боб.

Своєю чергою, United Airlines виявила ослаблені болти на кількох літаках Boeing 737 MAX 9 – моделі, яка напередодні під час польоту зазнала аварії.

Американська акторка Енн Гетевей підтвердила, що триває розробка фільму “Щоденники принцеси 3”, перша частина якого вийшла 23 роки тому.

Google випустив нову функцію, яка дозволить користувачам здійснювати пошук в інтернеті, знімаючи відео.

Будівництво кілометрової вежі Джидда в Саудівській Аравії, яка після завершення стане найвищим хмарочосом у світі, відновилося майже через сім років після зупинку робіт через антикорупційну чистку по всьому королівству.

За прогнозами синоптикині Наталії Діденко, в неділю, 6 жовтня, майже всю Україну накриє циклон Finny.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.